top of page

Videó a Nagy Imre Emlékház október 23-i megemlékezéséről


Október 23-án a Nagy Imre Emlékházban rendezett Albert Camus és a magyar 1956 című megemlékezésről készült videó itt megtekinthető. Jánosi Katalin köszöntője után Márton László mutatta be és Hegedűs D. Géza színművész olvasta fel az idén 100 éves Albert Camus Nobel-díjas francia író magyar forradalomról szóló írásait.

A videót az Emlékház készíttette, köszönet érte.


Jánosi Katalin köszöntője


Hegedűs D. Géza felolvasása

„A legázolt bilincsbe vert Magyarország többet tett a szabadságért és igazságért, mint bármelyik nép a világon az elmúlt húsz esztendőben. Ahhoz, hogy ezt a történelmi leckét megértse a fülét betömő, szemét eltakaró nyugati társadalom, sok magyar vérnek kellet elhullnia – s ez a vérfolyam most már alvad az emlékezetben.

A magára maradt Európában csak úgy maradhatunk hívek Magyarországhoz, ha soha és sehol el nem áruljuk, amiért a magyar harcosok életüket adták, és soha, sehol – még közvetve sem –, igazoljuk a gyilkosokat. Nehéz minékünk méltónak lenni ennyi áldozatra. De meg kell kísérelnünk, feledve vitáinkat, revideálva tévedéseinket, megsokszorozva erőfeszítéseinket, szolidaritásunkat egy végre egyesülő Európában.”

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Meghívó - Az oktatás állapota Magyarországon

Az elmúlt évtized kormányzati intézkedései mélyen beavatkoztak az alsó-, közép- és felsőfokú oktatás szerkezetébe, finanszírozásába, módosították céljait és szellemét. A hazai oktatási intézményekben

bottom of page