top of page

Videó a Nagy Imre Emlékház október 23-i megemlékezéséről


Október 23-án a Nagy Imre Emlékházban rendezett Albert Camus és a magyar 1956 című megemlékezésről készült videó itt megtekinthető. Jánosi Katalin köszöntője után Márton László mutatta be és Hegedűs D. Géza színművész olvasta fel az idén 100 éves Albert Camus Nobel-díjas francia író magyar forradalomról szóló írásait.

A videót az Emlékház készíttette, köszönet érte.


Jánosi Katalin köszöntője


Hegedűs D. Géza felolvasása

„A legázolt bilincsbe vert Magyarország többet tett a szabadságért és igazságért, mint bármelyik nép a világon az elmúlt húsz esztendőben. Ahhoz, hogy ezt a történelmi leckét megértse a fülét betömő, szemét eltakaró nyugati társadalom, sok magyar vérnek kellet elhullnia – s ez a vérfolyam most már alvad az emlékezetben.

A magára maradt Európában csak úgy maradhatunk hívek Magyarországhoz, ha soha és sehol el nem áruljuk, amiért a magyar harcosok életüket adták, és soha, sehol – még közvetve sem –, igazoljuk a gyilkosokat. Nehéz minékünk méltónak lenni ennyi áldozatra. De meg kell kísérelnünk, feledve vitáinkat, revideálva tévedéseinket, megsokszorozva erőfeszítéseinket, szolidaritásunkat egy végre egyesülő Európában.”

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Az elmúlt évtized kormányzati intézkedései mélyen beavatkoztak az alsó-, közép- és felsőfokú oktatás szerkezetébe, finanszírozásába, módosították céljait és szellemét. A hazai oktatási intézményekben

bottom of page